У Львові на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні висадили сосни

У Львові на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні висадили сосни

Фото
Укрінформ
На Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні висадили дерева двох видів: сосну чорну повнорозмірну та сосну гірську, яка плететься по землі. До участі у висадці долучились родини загиблих Героїв, представники духовенства та громадськість.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

На Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні висадили сосни / Фото: Пресслужба ЛМР

«Сьогодні ми висадили 8 великих та 8 маленьких сосен, зокрема сосну чорну повнорозмірну та сосну гірську, яка плететься і росте при землі. Бюджет в рамках проєкту був 600 тис. грн – це не тільки закупівля, а й посадка, кріплення. Ці сосни 8 років росли у розсаднику під Києвом, а до того понад 15 років вирощувались у Нідерландах. Це дуже якісний розсадний матеріал. Вони пережили 4 посадки перед тим, як ми висаджуємо їх тут, тому вони мають досить компактну кореневу систему», - зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

За словами чиновниці, важливо, що дерева посадили саме зараз, оскільки сосни треба висаджувати тоді, коли вони є найменш активними. Якщо листові дерева легше пересаджувати восени та навесні, то хвойні – у грудні-січні, при мінусовій температурі повітря. Важливо й те, що їх викопали при плюсовій температурі, а садять зараз, коли вони є мінімально активні.

100-річні чорні сосни є прикрасою багатьох львівських парків, зокрема поруч меморіалу у парку «На Валах», а найбільше – у Личаківському. Арнольд Рерінг – великий міський садівничий - дуже любив цей вид.

Як повідомляв Укрінформ, в цьому році до Дня захисників та захисниць України на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні висадили 96 іменних дерев, присвячених військовим, які загинули на сході країни. Переважно це квітучі саджанці, в основному яблуні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-