У Львові врятували чоловіка з унікальним хірургічним ускладненням COVID-19

У Львові врятували чоловіка з унікальним хірургічним ускладненням COVID-19

Укрінформ
У Першому територіальному медичному об’єднанні у Львові виявили та врятували 68-річного пацієнта з унікальним хірургічним ускладненням коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє медзаклад у Фейсбуці, передає Укрінформ.     

«На сьогодні — це одиниці у світовій медичній практиці», - йдеться у дописі.

Зазначається, що 68-річний Володимир зі Стрия майже вилікувався від коронавірусу. Та чоловіка турбували раптові гострі болі у животі. КТ показало поступове відмирання частинок одразу трьох органів – нирок та селезінки.

«Таке хірургічне ускладнення коронавірусної інфекції у світі називають мультифокальним тромбозом ниркових та селезінкових артерій. Звіт про такі ускладнення та огляд відповідної літератури зробили у найстарішому медичному закладі штату Флорида - Медичній школі Міллера університету Маямі», - йдеться в повідомленні.

Такі випадки трапляються через те, що COVID-19 руйнує ендотелій — внутрішню вистілку кровоносних судин. Через згущення крові утворюються тромби, які блокують кровопостачання до органів, призводячи до поступового припинення їхніх функцій.

«На щастя, на момент встановлення діагнозу фахівцям вдалося обмежитися лише медикаментозним лікуванням. За допомогою спеціального апарата інфузомата препарати для розрідження крові рівномірно та цілодобово вводяться пацієнту. А найсучасніший апарат контролю системи гемостазу - тромбоеластометр Rotem дозволяє в автоматичному онлайн-режимі регулювати необхідне дозування ліків, підбирати їх комбінацію та контролювати процес лікування. Зараз розвиток ускладнення призупинено», - зазначають лікарі.

Повідомляється, що після двох тижнів лікування Володимира виписали з лікарні, проте він і надалі перебуватиме під спостереженням спеціалістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-