Одеський художній музей передали у державну власність

Одеський художній музей передали у державну власність

Укрінформ
Депутатська більшість Одеської облради ухвалила рішення про передачу в державну власність майна комунальної установи «Одеський художній музей», перепідпорядкувавши заклад безпосередньо Міністерству культури України.

Проєкт рішення підтримали 44 члени облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Передача Художнього музею з комунальної до державної власності зумовлена присвоєнням закладу в жовтні цього року статусу «національного». Після прямого перепідпорядкування музею Міністерству культури та інформаційної політики зросте обсяг фінансування закладу, в тому числі й оплата праці працівників. Буде створено кращі умови для зберігання картин і проведено якісний реставраційний ремонт, згідно з розробленою проєктно-кошторисною документацією. Для забезпечення реставраційних робіт потрібно понад 160 млн грн, які зможе виділити зі свого бюджету МКІП», - зазначила директорка департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Олена Олійник.

Втім, депутатка від фракції «ОПЗЖ» Юлія Шестакова назвала проєкт рішення про передачу музею в державну власність «жахливим» і закликала колег не голосувати за нього. А представниця фракції «Довіряй справам» Юлія Бойко висловилась за передачу музею з умовою «заборони приватизації його запасників». Пролунали й інші пропозиції, що зумовило потребу ставити на переголосування проєкту рішення: спершу проголосували «за» 42 депутати і лише під час повторного голосування проєкт підтримали 44 члени облради.

Як повідомлялося, будівля музею є пам’яткою архітектури національного значення, заклад культури був відкритий у 1899 році. Донедавна музей очолював художник Олександр Ройтбурд, а після його смерті була призначена керівником Олександра Ковальчук.

На 8-й сесії облради також ухвалено рішення про присвоєння комунальній установі «Одеська обласна філармонія» імені Давида Ойстраха - видатного скрипаля, диригента та педагога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-