Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро

Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро

Велике будівництво
Укрінформ
На Дніпропетровщині відкрили рух Південним обходом обласного центру. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті облдержадміністрації.

Зазначається, що збудована з нуля 7-кілометрова дорога з’єднала Запорізьку трасу з Південним мостом. Її пропускна спроможність – до 20 тис. машин на добу.

«Сьогодні знакова для регіону подія. Відкриваємо об’їзну, яка розвантажить обласний центр від транзиту. Тривають роботи і на Північному обході Дніпра. Він з’єднає «Дорогу Єдності» Н-30 з Кайдацьким мостом. Такі масштабні проєкти втілюємо за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук.

Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро

Новозбудований Південний обхід – траса першої категорії: по дві смуги у кожен бік. Дорога облаштована спеціальною «пластиковою» розміткою, що світиться вночі.

«Сьогодні свято для Дніпропетровщини. Відкриваємо першу об’їзну Дніпра. Дорога дуже якісна. Загалом цьогоріч в Україні відновили понад 5 тис. км автошляхів. У наступному плануємо збільшувати амбітні плани. Завдяки програмі «Велике будівництво» рухаємося швидко і якісно», – підкреслив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Об’їзну будували за сучасними технологіями. Загалом зробили 7 шарів покриття. Між ними на окремих ділянках проклали геомембрану. Вона захищатиме автошлях від потрапляння ґрунтових вод та сприятиме водовідведенню під час опадів.

«Така поліпропіленова сітка захищає покриття від впливу вантажівок з великою вагою. Робить його більш стійким і попереджає тріщини», – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко повідомляв, що цього року планують оновити 4 500 км державних і 2 000 км місцевих доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-