У Дніпрі затримали підозрюваного у підготовці замаху на депутата облради

У Дніпрі затримали підозрюваного у підготовці замаху на депутата облради

Фото
Укрінформ
У місті Дніпро затримали чоловіка, якого підозрюють у підготовці до вбивства депутата обласної ради.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано чоловіка, який підозрюється у готуванні до вбивства депутата обласної ради, а також у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що суд обрав затриманому безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, 8 грудня у Дніпрі перед офісом депутата обласної ради вибухнув автомобіль з автоматом Калашникова в салоні з прикріпленим саморобним пристроєм для його дистанційного приведення у дію.

Це дало змогу підозрюваному, перебуваючи на відстані, здійснити не менш ніж три постріли у будівлю. Після цього автомобіль вибухнув від заздалегідь поміщеної зловмисником легкозаймистої горючої рідини для знищення слідів злочину.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка та у його автомобілі виявлено пістолет і патрони, які він носив та зберігав без необхідного дозволу.

Як повідомляв Укрінформ, легковий автомобіль Opel Vectra на пр. Дмитра Яворницького в Дніпрі зайнявся близько 9.00 8 грудня. Після того як працівники ДСНС загасили пожежу, правоохоронці виявили в салоні автомат, гільзи та набої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-