На Львівщині шахтарі перекрили трасу біля прикордонного переходу «Рава-Руська»

На Львівщині шахтарі перекрили трасу біля прикордонного переходу «Рава-Руська»

Відео
Укрінформ
У Львівській області 9 грудня шахтарі перекрили трасу біля міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська» з вимогою виплатити заборгованості із зарплати. 

Про це у Фейсбуці повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

«Станом на 12:00 гірники – протестувальники ДП «Львіввугілля» перекривають рух транспорту біля прикордонного переходу «Рава-Руська», - зазначено у повідомленні.

Також, за словами Волинця, частина гірників від трудових колективів шахт ДП «Львіввугілля» прийшли з мітингом під будівлю міської ради м.Червонограда, де сьогодні відбувається пленарне засідання.

За інформацією пресслужби патрульної поліції Львівщини, біля міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська» близько 100 осіб рухаються по пішохідному переходу. На місці події працюють співробітники Жовківського відділу поліції, Поліція діалогу та патрульні. На цей час проїзд транспорту неможливий.

Як повідомляв Укрінформ, страйк гірники Львівщини оголосили ще 7 грудня, тоді 38 гірників залишилися під землею, після першої зміни. 8 грудня їх колеги перекривали дороги та пікетували "Львіввугілля", вимагаючи виплатити заборгованість по зарплаті. Вчора о 18:00 гірники підземного пікету піднялися на поверхню, але від своїх вимог не відмовилися, оскільки зарплатний борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» тягнеться з липня та станом на 7 грудня цього року сягає 376, 27 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики 8 грудня 2021 року перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн гривень. Ця сума – друга частина коштів, що були виділені відповідно до змін до Держбюджету про додаткове спрямування 1 млрд грн для виплат шахтарям. Зазначається, що Міненерго вже звернулося до Міністерства фінансів з пропозицією збільшити цьогоріч видатки на виплати шахтарям ще на 900 млн грн. Крім того, 90 млн грн міністерство розраховує перерозподілити за рахунок економії по інших бюджетних програмах. Відповідний проєкт розпорядження вже поданий на розгляд уряду.

Міністерство енергетики 1 листопада перерахувало 671,4 млн гривень на виплату зарплати працівникам державних шахт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-