Міненерго перерахувало 300 мільйонів на зарплати шахтарям

Міненерго перерахувало 300 мільйонів на зарплати шахтарям

Укрінформ
Міністерство енергетики 8 грудня 2021 року перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це міністерство повідомило у Фейсбуці.

"В середу, 8 грудня, на держшахти було перераховано 300 млн грн для виплати зарплати гірникам. Ця сума – друга частина коштів, що були виділені відповідно до змін до Держбюджету про додаткове спрямування 1 млрд грн для виплат шахтарям", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міненерго вже звернулося до Міністерства фінансів з пропозицією збільшити цьогоріч видатки на виплати шахтарям ще на 900 млн грн. Крім того, 90 млн грн міністерство розраховує перерозподілити за рахунок економії по інших бюджетних програмах. Відповідний проєкт розпорядження вже поданий на розгляд уряду.

Міненерго також опрацьовує спільно з ПАТ "Центренерго" шляхи можливого додаткового авансування державних шахт. У міністерстві підкреслили, що ці кошти можуть бути спрямовані на виплату заробітної плати.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пов'язує заборгованість по зарплатах шахтарям із неналежним виконанням керівниками окремих підприємств своїх обов'язків.

У липні 2021 року Кабінет Міністрів зобов'язав шахти, які мають заборгованість із виплати зарплат, спрямовувати на їх погашення 80% доходів від реалізації продукції.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики 1 листопада перерахувало 671,4 млн гривень на виплату зарплати працівникам державних шахт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-