У Кривому Розі чоловікові дали два роки за підробку COVID-сертифіката

У Кривому Розі чоловікові дали два роки за підробку COVID-сертифіката

Укрінформ
У Кривому Розі суд призначив чоловіку покарання у вигляді 2 років та 1 місяця ув'язнення за підробку міжнародного COVID- сертифіката.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

За даними слідства, на початку листопада біля одного з ринків у Покровському районі Кривого Рогу обвинувачений придбав у малознайомого чоловіка печатки лікаря та лікарні однієї з областей України, а також флеш-носій із готовими бланками міжнародного свідоцтва про вакцинацію.

Роздрукувавши на принтері бланк та залишаючи на ньому несправжні відтиски печаток, фігурант підробив офіційний документ про вакцинацію, після чого на сайті оголошень розмістив повідомлення щодо продажу міжнародних свідоцтв про щеплення за 1,2 тис. грн.

Жовтневий районний суд Кривого Рогу визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області Служба безпеки України викрила зловмисників, які масово підробляли довідки про негативні результати ПЛР-тестів і збували їх охочим безперешкодно потрапити до тимчасово окупованого Криму.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-