ДТП на Чернігівщині: дорожники запевняють, що обробили асфальт проти ожеледиці

ДТП на Чернігівщині: дорожники запевняють, що обробили асфальт проти ожеледиці

Укрінформ
Дорога, на якій сталась аварія на Чернігівщині, що призвела до численних жертв, була мокра, водночас коефіцієнт зчеплення коліс з асфальтобетонним покриттям був у межах норми.

Про це у коментарі Укрінформу повідомили у Службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

"Дорожній фактор у цій ДТП відсутній. Наші співробітники були присутні на місці ДТП від самого ранку разом з поліцією та ДСНС. І впродовж дня там перебувають до завершення оформлення ДТП. Разом з поліцією складений відповідний акт обстеження дороги. Виміряний коефіцієнт зчеплення коліс з асфальтобетонним покриттям дороги - він у межах норми. В акті зафіксовано стан дороги – що вона мокра", - заявили у пресслужбі.

Там додали, що на момент аварії дорожнє покриття було мокре, попередньо воно було оброблене протиожеледними матеріалами.

"О 23 годині вечора 6 грудня у тому напрямку виїжджала дорожня техніка для обробки протиожеледними матеріалами та розчищення. Уночі дорогу в тому напрямку обробили. На ранок 7 грудня протиожеледна суміш вже давно спрацювала. Зранку дорога мокра. До того ж температура повітря з ночі пішла на "плюс", - пояснили у Службі автомобільних доріг.

У відомстві також підкреслили, що у разі потреби готові надати відповідним органам матеріали на підтвердження. Зокрема, є відео з камер відеореєстраторів та відеоспостереження на дорозі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня вранці внаслідок зіткнення вантажівки з пасажирським мікроавтобусом на трасі Н-27 Чернігів-Грем'яч біля с. Брусилів 13 людей загинуло, семеро з травмами госпіталізовані.

Керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина у Фейсбуці заявив, що причиною масштабної ДТП у Чернігівській області, можуть бути складні погодні умови, проте є також питання до стану дорожнього покриття і технічного стану автобуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-