У Сумах ЗСУ присвятили філателістичну виставку

У Сумах ЗСУ присвятили філателістичну виставку

Фото
Укрінформ
У Сумському обласному краєзнавчому музеї до Дня Збройних сил України відкрили виставку поштових конвертів і марок із зображенням військових частин та захисників держави.

Про це у Фейсбуці повідомила Сумська обласна рада, передає Укрінформ.

"У Сумському краєзнавчому музеї презентовано філателістичну виставку "Історія Збройних сил України у поштових випусках". Представлені поштові конверти, видані до річниць ЗСУ та Військово-морського флоту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виставці, зокрема, можна побачити одну з перших поштових марок, випущених у 2014 році на честь захисників України в зоні проведення АТО/ООС. На ній написало "За честь! За славу! За народ!" і зображено сапера з Кам’янця-Подільського із позивним "Француз", майора Олексія Шинальського, фото якого стало прообразом всіх українських воїнів.

Цікавими є поштові конверти та марки серії "Збройні формації Української революції 1917-1921 рр.", присвячені військовим частинам, які 100 років тому боролись за українську державність, та серія марок "Сучасні однострої", на перших випусках якої зображені форми одягу та знаки Сухопутних військ.

Показують в музеї й серію конвертів "Героям слава!", випущену на вшанування пам’яті захисників держави, яким посмертно присвоєно звання Героя України. Її Укрпошта започаткувала у 2014 році у співпраці з Генштабом ЗСУ. А 22 січня 2020-го підприємство випустило марку "Кіборги. Вони вистояли! Не витримав бетон!" та конверт "Перший день" зі спецпогашенням на честь українських воїнів, які 242 дні боронили Донецький аеропорт.

Також на виставці представлені поштові конверти та марки серії "Національна військова техніка", випущені Укрпоштою спільно з Державним концерном "Укроборонпром". На них зображені зразки техніки, які підприємства концерну виробляють для української армії.

Фото: Сумська облрада, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-