МОЗ просить у Кабміну 16 мільйонів на кисень для Закарпатської області

МОЗ просить у Кабміну 16 мільйонів на кисень для Закарпатської області

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я просить Кабінет міністрів виділити для Закарпатської області 16 млн грн на забезпечення лікарень киснем.

Про це під час засідання Кабінету міністрів сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

“Просимо затвердити такий проект протокольного рішення: МОЗ разом з Мінфіном та іншими заінтересованими міністерствами підготувати проект акту КМУ щодо виділення бюджетних призначень у сумі 16 млн 403 тис грн для забезпечення систем киснепостачання для ліжкового фонду лікарень Закарпатської області”, - сказав Ляшко.

Міністр пояснив, що область є єдиним регіоном, в якому зростає захворюваність на COVID-19. Ці кошти необхідні для забезпечення розводки систем киснепостачання в інших закладах охорони здоров’я, які потенційно можуть бути включені до переліку лікарень, які надають допомогу хворим з COVID-19.

Відповідне доручення підготувати такий проект документу погодив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених в державному бюджеті для централізованої закупівлі кисневих станцій, а також порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на проектування та встановлення кисневих станцій в лікарнях.

5 листопада президент підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій" № 1858-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 листопада 2021 року.

Цим документом на 800 млн грн збільшено обсяг бюджетних призначень Міністерства охорони здоров’я України. 650 млн грн передбачено на централізовану закупівлю кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я, 150 млн грн – на субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-