Закарпаття наближається до «червоної» зони – у лікарнях більшає хворих

Закарпаття наближається до «червоної» зони – у лікарнях більшає хворих

Укрінформ
На Закарпатті погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19, область рухається у червону зону у той час, як інші регіони вже з неї виходять.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

“Закарпаття за показниками захворюваності наразі рухається в червону зону на фоні того, як більшість регіонів України, котрі перебували в червоній зоні або виходять із неї, покращують свої показники. Ми прогнозовано йдемо до погіршення”, - сказав він.

Зі слів Пшеничного, на Закарпатті досі не було таких показників захворюваності, як у Львові чи Одесі.

“У нас процес був повільніший, ніж в інших. Ми іще тільки йдемо на гору — яким буде плато іще не знаємо, ми збільшуємо кількість ліжок, зараз зайняті понад 1930, крайня межа - це понад 2500 ліжок, як було навесні 2020-го. Чи вистачить нам цього на цей раз, чи в цю хвилю на Закарпатті кількість хворих буде більшою — подивимось”, - сказав Пшеничний.

Сьогодні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Закарпатська область є єдиним із регіонів України, де погіршується епідситуація. За словами міністра, в області продовжують фіксувати стільки ж випадків коронавірусної хвороби, як і минулого тижня, при тому, що середній по країні відсоток спаду кількості нових випадків захворювання складає 20%. За останні 7 днів кількість госпіталізованих в області зросла на 9%, також Закарпатська область є єдиним регіоном України, де госпіталізації переважають над виписками. Як наслідок, завантаженість лікарняних ліжок у регіоні зростає, в той час як в Україні відбувається розвантаження медичної системи.

“Закарпатська область є єдиним регіоном України, де госпіталізації переважають над виписками. Такий розрив складає +15% і останнім часом тільки зростає. При тому, що в середньому по країні кількість госпіталізованих є на 19% меншою за кількість виписаних”, - наголосив міністр охорони здоров'я.

Як повідомляється, станом на 1 грудня в області 409 нових випадків захворюваності на коронавірус, 17 осіб померли.

Загалом в Україні за минулу добу, 30 листопада, виявили 11 960 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-