На Прикарпатті смертність від коронавірусу за місяць зросла майже удвічі

На Прикарпатті смертність від коронавірусу за місяць зросла майже удвічі

Укрінформ
На Прикарпатті у листопаді майже удвічі зросла смертність від коронавірусної інфекції, 98% померлих не були вакцинованими.

Про це в Івано-Франківську під час наради повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, передає Укрінформ.

«Смертність від COVID-19 зросла майже удвічі, 98% померлих від коронавірусу були не вакциновані», - зазначив Дмитренко.

За його інформацією, у листопаді на Прикарпатті від коронавірусу померли 423 людей, тоді як у жовтні цей показник становив 244 особи.

«Хочу поставити крапку у питанні летальності вакцинованих осіб. В нашій області за весь час вакцинальної кампанії є 12 таких випадків», - повідомив головний держсанлікар області Руслан Савчук.

Він зауважив, що ці люди померли не від щеплення проти коронавірусу, а від супутніх хвороб. Більшість із них були старшого віку і майже усі інфікувались у незначний період після того, як зробили щеплення. Тобто, кажуть медики, їх імунна система не встигла запрацювати належним чином.

Відтак лікарі закликають людей не зволікати із вакцинацією проти COVID-19, попередньо отримавши інформацію у свого сімейного лікаря про те, коли і якою вакциною це краще зробити.

Нині в Івано-Франківській області спостерігають спад захворювання на COVID-19 майже на 40%. Попри це тут зростає госпіталізація людей із цією недугою. У 26 COVID-лікарнях перебувають 1810 пацієнтів, з них 117 – у реанімаційних відділеннях.

Раніше медики Прикарпаття пояснювали високу смертність хворих на COVID-19 тим, що пацієнти зволікають зі зверненнями до них і тривалий час лікуються самотужки, а після цього поступають у лікарні у тяжкому стані.

Як повідомляло агентство, Івано-Франківська область з 30 жовтня перебуває у "червоній" зоні епіднебезпеки. Станом на 30 листопада в області за минулу добу зареєстровані 167 нових випадків коронавірусної хвороби, 522 особи одужали від COVID-19, семеро людей померли. Одне щеплення від коронавірусу на Прикарпатті отримали майже 380 тис. осіб, ще понад 288 тис. - повністю вакциновані.

За весь час пандемії в Україні захворіли 3 438 381 особа, з яких 10 554 - за минулу добу, одужали 2 946 032 особи, летальних випадків – 85 975, проведено ПЛР-тестувань – 15 869 089.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-