Донеччина отримала гуманітарну допомогу від Латвії

Донеччина отримала гуманітарну допомогу від Латвії

Фото
Укрінформ
У Донецьку область доставили з Латвії гуманітарну допомогу - сезонний одяг для дорослих і дітей, взуття та медичні витратні матеріали.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації

«Делегація Латвійської Республіки на чолі з послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клява відвідала Донецьку область, щоб супроводити гуманітарний гуманітарний конвой для мирного населення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що гуманітарна допомога доставлена на Донеччину двома десятитонними вантажними автомобілями Збройних сил Латвійської Республіки, перевантажена у вантажівки Нацгвардії України та перевезена у міста Торецьк, Світлодарськ, Бахмут.

В ОДА нагадали, що Латвійська Республіка за сприянням інших країн Північної Європи вже восьмий рік надає підтримку військовим та мирним мешканцям, що потерпають від збройного конфлікту на сході України. З початку літа 2014 року діти військовослужбовців Збройних сил та Національної гвардії України отримують посилки з необхідними речами для навчання та подарунки на Різдво.

Донеччина отримала гуманітарну допомогу від Латвії / Фото: Донецька ОДА

Станом на сьогодні представниками Латвійської Республіки зібрано та доставлено жителям Донецької та Луганської областей понад 500 тонн гуманітарної допомоги.

До складу гуманітарної допомоги Латвії за цей час з початку війни входили одяг, взуття, ковдри, дитячі іграшки, постільна білизна, продукти харчування, ортопедичні ліжка, шкільне приладдя, медичне устаткування тощо.

Окрім того, Служба капеланів та психологів Збройних сил Латвії регулярно співпрацює з профільними відомствами української армії та інших силових структур, щоб забезпечити підтримку українських військових і мирних жителів, що живуть в умовах збройного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-