ДТП із вантажівками під Харковом: стало відомо про стан постраждалих

ДТП із вантажівками під Харковом: стало відомо про стан постраждалих

Укрінформ
Постраждалі у ДТП з вантажівкою під Харковом, в якій загинули троє людей, отримали нетяжкі травми.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в пресслужбі Харківської міської ради з посиланням на заступника головного лікаря міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова Андрія Соцького.

«Медичну допомогу в лікарні отримали четверо людей. Двоє з забоями після огляду та необхідної меддопомоги залишили лікарню та продовжать амбулаторне лікування. Ще двоє людей залишаються у лікарні. Один чоловік – у відділенні нейрохірургії, але загрози життю немає. В нього, за інформацією лікарів, відлетів щебінь. Другий чоловік – водій вантажівки, має рану в області ліктьового суглоба», - розповіли в міськраді.

Водій, додали в пресслужбі, у лікарні перебуває під охороною поліції.

П’ятий постраждалий, як зазначалося раніше, отримав медичну допомогу на місці ДТП.

Як повідомив кореспондентові агентства речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, очікується, що сьогодні водію MAN оголосять підозру.

«Після повідомлення про підозру прокурори будуть направляти клопотання про обрання запобіжного заходу до суду. Прокуратура буде просити тримання під вартою», - зазначив Чубенко.

Окрім того, поліція змінила правову кваліфікацію у кримінальному провадженні за фактом ДТП у зв’язку з тим, що експертиза підтвердила наркотичне сп’яніння водія вантажівки, повідомив відділ комунікації поліції Харківської області.

«Експертиза встановила, що водій вантажівки MAN з напівпричепом знаходився у стані наркотичного сп’яніння під дією канабіноідів та опіатів. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада близько 17:30 в районі перехрестя кільцевої дороги та вул. Салтівське шосе сталося зіткнення автомобіля Chevrolet Nubira, який рухався зі сторони м. Вовчанськ у напрямку Харкова і перетинав вказане перехрестя на зелений сигнал світлофора, з автомобілем MAN з напівпричепом, який рухався кільцевою дорогою зі сторони с. Затишшя у напрямку автодороги Харків - Липці та перетинав перехрестя на червоний сигнал світлофора.

Після зіткнення MAN з напівпричепом перекинувся на лівий борт на зустрічну смугу руху на автомобіль таксі Renault Logan. Крім того, напівпричеп сконтактував з автомобілем Suzuki, який в цей час також знаходився на зустрічній смузі руху.

У результаті ДТП 49-річний водій таксі та двоє його пасажирів – 49-річна жінка і 3-річна дівчинка загинули на місці пригоди. Ще п’ятеро людей, включно з водієм MAN, отримали травми.

За попередньою інформацією поліції, водій вантажівки перебував у стані сп'яніння.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Фото: Поліція Харківської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-