Прикордонники кажуть, що не фіксують мігрантів на кордоні з Білоруссю

Прикордонники кажуть, що не фіксують мігрантів на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
На українсько-білоруському кордоні ситуація залишається контрольованою, скупчення груп незаконних мігрантів не спостерігається.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

Він нагадав, що кілька тижнів тому на українсько-білоруський кордон почали виходити резерви як Держприкордонслужби, так і Національної гвардії, Національної поліції. Силові підрозділи готові до будь-якої ситуації, для цього в прикордонних районах проводяться спеціалізовані навчання.

"Загалом це 8,5 тис. осіб. Це додаткові сили для посилення тих підрозділів, які вже були на кордоні", — уточнив Демченко.

Залучені до захисту кордону підрозділи у межах операції "Полісся", яка стартувала 23 листопада, відпрацьовують взаємодію та напрацьовують плани, щоб не допустити прориву незаконних мігрантів до України.

"Кожному (підрозділу, - ред.) чітко позначені завдання, які вони виконуватимуть, як на лінії державного кордону, так і в прикордонні. Це і моніторинг лінії державного кордону за допомогою авіації та безпілотної літальної авіації. Це виставлення контрольних постів у прикордонні, це патрулювання шляхів, ведучих до кордону, це робота з населенням, тобто всі ті дії, націлені на те, щоб стримати незаконних мігрантів, і, в разі необхідності, виявити їх у прикордонні, затримати, і далі вже проводити заходи щодо їх повернення до країни, з якої вони прибули", — перелічив Демченко.

Він уточнив, що зараз ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається спокійною та контрольованою.

"Ми зараз не фіксуємо появи великих чи малих груп незаконних мігрантів, які б накопичувалися поряд з кордоном України, або спроб незаконних мігрантів перетнути цей кордон", — резюмував речник Держприкордонслужби.

Читайте також: МЗС Польщі: На кордоні відбувається цинічна гра авторитарних режимів

Нагадаємо: через ситуацію на білорусько-польському кордоні — у Волинській, Рівненській, Житомирській та Київській областях 23 листопада розпочалася спільна спеціальна операція "Полісся". Прикордонники спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими залученими резервами відпрацьовують методи протидії проникненню нелегальних мігрантів з боку Білорусі, а також способи успішної комунікації між службами та місцевою владою. Навчання триватимуть до 4 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-