Новим головою Закарпатської облради став Володимир Чубірко

Новим головою Закарпатської облради став Володимир Чубірко

Укрінформ
Новим головою Закарпатської обласної ради став Володимир Чубірко, він замінив на цій посаді представника “Слуги народу” генерала СБУ, керівника контррозвідки Олексія Петрова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Обирали нового голову сьогодні, 25 листопада, на позачерговій сесії Закарпатської обласної ради у присутності 58 депутатів із 64-ох. Досі численні намагання обласних депутатів обрати нового голову обласної ради не були успішними: вони не мали змоги зібратися у сесійному залі, бо тричі надходили повідомлення про “замінування”.

Процедура голосування була таємною. В бюлетені, за яким голосували депутати, була лише одна кандидатура - Володимира Чубірка від політичної сили “Рідне Закарпаття”. Зрештою, за Чубірка віддали свої голоси 37 обласних депутатів.

Сам Чубірко під час регламентованого виступу з трибуни облради сказав, що головне його завдання на посаді — об'єднати обласних депутатів.

“Ми на Закарпатті зараз переживаємо важку політичну кризу. Основне моє завдання — об'єднати обласну раду, дати можливість кожному депутату себе реалізувати. Також моє завдання — не давати називати закарпатців сепаратистами, воїнів АТО — “зеленими чоловічками”, а також показати, що Закарпаття — це оплот миру і стабільності в Україні”, - сказав Чубірко.

За відомостями із відкритих джерел, 45-річний регіональний політик Володимир Чубірко вже був головою Закарпатської обласної ради із 28 листопада 2014 по 1 грудня 2015 року, у складі чинної обласної ради є депутатом від фракції “Рідне Закарпаття”. За освітою Чубірко економіст, у 2000 році закінчив Ужгородський національний університет за спеціальністю «Фінанси і кредит». Працював директором на комерційних підприємствах.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті ще 28 жовтня депутати достроково припинили повноваження попереднього голови обласної ради Олексія Петрова (фракція “Слуга народу”). Це відбувалося під протести місцевих жителів щодо оптимізації закладів культури та медицини на площі Народній біля будівлі обласної ради. Саме тоді керівник обласного осередку “Слуги народу” Микола Тищенко заявив про “захоплення будівлі військовими без розпізнавальних знаків”, що голосування проходило “під дулами автоматів”, також згадав у заяві “закарпатських сепаратистів” та “БалогаН”.

Утім, голосування 28 жовтня тодішній голова обласної ради Петров визнав нелегітимним та звернувся до правоохоронців із відповідними заявами. Відтак, за його відставку обласні депутати голосували ще раз — 15 листопада. Одразу ж у Києві прийняли рішення зняти з посади голову Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова (безпартійний, але його пов'язували із “Рідним Закарпаттям”), президент підписав указ про відставку Полоскова 18 листопада. Нині обов'язки голови Закарпатської ОДА тимчасово виконує колишній заступник Полоскова Петро Добромільський (Слуга народу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-