На Закарпатті обирають нового голову облради

На Закарпатті обирають нового голову облради

Фото, відео
Укрінформ
В Ужгороді розпочалася позачергова сесія Закарпатської обласної ради, на якій депутати мають обрати нового голову.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сесію проводять у сесійній залі будівлі облради на площі Народній, 4. У сесійній залі зареєструвалися 58 депутатів із 64-х. Попередні спроби провести сесію та обрати нового голову закінчувалися провалом: надходили повідомлення про замінування, і поліція проводила обшуки в будівлі облради.

Питання про обрання голови облради внесено до порядку денного.

Попереднього голову Закарпатської облради Олексія Петрова знімали двічі: вперше за дострокове припинення його повноважень проголосували ще 28 жовтня, офіційно припинили повноваження Петрова як голови облради 15 листопада.

Як повідомляється, наразі головним кандидатом на посаду голови облради є Володимир Чубірко, він представляє в облраді фракцію політичного проєкту "Рідне Закарпаття", також його пов'язують із Віктором Балогою. За інформацією Укрінформу, в Чубірка наразі є необхідна кількість голосів, яка підтримає його кандидатуру на голосуванні за голову Закарпатської облради.

Також на сьогоднішній сесії мають обрати заступників голови.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті минулого тижня Президент звільнив із посади голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова. Це була реакція Києва на політичну кризу на Закарпатті, внаслідок якої партія "Слуга народу" втратила ключову посаду голови Закарпатської обласної ради. Наразі обов'язки голови ОДА виконує колишній заступник Полоскова Петро Добромільський із партії "Слуга народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-