На Львівщині підтвердили понад 70 випадків штаму Delta+

На Львівщині підтвердили понад 70 випадків штаму Delta+

Укрінформ
У Львівській області у понад 70 пацієнтів, які хворіють на коронавірус, підтвердили штам Delta Plus, усі хворі знаходяться в стаціонарах.

Про це під час брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За даними Центру контролю і профілактики хвороб, штам Delta Plus на Львівщині підтвердили у понад 70 осіб. Всі ці люди знаходяться на стаціонарному лікуванні. Якщо говорити про клінічний перебіг захворювання, викликаного цим штамом, він не відрізняється від перебігу, який спостерігаємо під час цієї хвилі коронавірусної хвороби. Єдиний чинник, що є достатньо тривожним, це те, що штам Delta Plus надзвичайно контагіозний. Відповідно при незначних контактах хворий може заразити велику кількість осіб, а з моменту контакту до появи клінічних симптомів минає від трьох до п’яти днів», - зазначив Чемерис.

За словами чиновника, згідно з карантинними індикаторами, як інформують у Міністерстві охорони здоров’я, Львівщина має всі підстави цього тижня вийти із червоної зони карантинних обмежень. Це зробити можна лише за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС, засідання якої має відбутись цього тижня.

Проте, хоча ситуація з коронавірусом на Львівщині дещо стабілізувалася, в лікарнях знаходиться 2759 осіб (ліжкова мережа заповнена на 53,41%), 222 хворих перебувають в реанімації, з них 84 – на ШВЛ. Смертність від коронавірусу в області складає 2,8%, тобто за день в середньому помирає близько 30 осіб.

Чемерис додав, що небезпека нового спалаху може бути пов’язана не лише з осінньо-зимовим періодом, в якому кількість захворювань на ГРЗ зростає, а й з відновленням роботи цього тижня закладів освіти. Тому вкотре закликав вакцинуватися та дотримуватися карантинних обмежень.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 204 877 осіб (з них 540 за минулу добу) Померлих – 5267 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 166 776 осіб.

За добу 22 листопада в Україні зафіксовано 12 729 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 058, медпрацівників – 231). За весь час пандемії в Україні захворіло 3 353 136 осіб.

Небезпечна мутація – AY.4.2, яку також називають Delta Plus, є потенційно більш інфекційним штамом. Передача коронавірусу може бути на 10% більшою, ніж у штаму Delta.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-