У Чернігові відкрилась виставка керамічних свищиків

У Чернігові відкрилась виставка керамічних свищиків

Фото
Укрінформ
У Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського презентували виставку керамічних іграшок-свищиків майстрині та музикантки Ольги Баєвої, удостоєної президентського гранту для молодих митців на реалізацію творчих проєктів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор музею Сергій Лаєвський.

"Виставка "Керамічна іграшка-свищик: Ольга Баєва" була відкрита й презентована відповідно до умов, передбачених виділенням майстрині гранту Президента України. В експозиції представлені 82 предмети: 25 свищиків, виготовлених пані Олею під час реалізації грантового проєкту в поточному році і які вона дарує нашому музею, іграшки, зроблені нею раніше, а також керамічний посуд її чоловіка Родіона Баєвого", - розповів Лаєвський.

За його словами, виставка працюватиме до кінця року, тож після знаття обмежень "червоної" зони чернігівці та гості міста зможуть побачити цю красу на власні очі.

Як зазначила завідувачка науково-експозиційного відділу музею Світлана Ліхачова, за фахом Ольга Баєва - музикант, бандуристка, працює в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Художнім ліпленням із глини в традиціях народної керамічної пластики захоплюється з 2015 року.

Сьогодні у доробку Ольги Баєвої - свищики у вигляді різноманітних і різнобарвних тваринок: коників, півників, павичів, баранців, козликів, веприків, биків, ведмедиків, оленів, зозулиць та ін. Кожен має власну музичну палітру, яка залежить від розмірів виробу, кількості та місця розташування отворів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-