«Антивакцинатора» Стахіва привезли із Закарпаття до львівського суду

«Антивакцинатора» Стахіва привезли із Закарпаття до львівського суду

Укрінформ
Галицький районний суд Львова 18 листопада обиратиме запобіжний захід «антивакцинатору» Остапу Стахіву.

Напередодні він не з’явився до суду, оскільки був у лікарні на Закарпатті, але СБУ доставила до суду активіста, якому оголосили підозру за плани повалити конституційний лад та співпрацю з РФ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля стін суду сьогодні, як і вчора, зібралися дві групи активістів: з одного боку це «антивакцинатори», які захищають Стахіва і наголошують, що він відстоює конституційні права українського народу, а з іншого – Національний корпус, який наголошує на тому, що вони ні проти, ні за вакцинацію, а сьогодні прийшли під суд через те, що «антивакцинатори» співпрацюють з Росією і намагаються повалити конституційний лад в Україні. Між активістами правоохоронці зробили коридор, щоб не було сутичок.

Судове засідання наразі ще не розпочалося, хоча було заплановане на 12-ту годину, і підозрюваний вже перебуває у приміщені суду.

«У мене немає довіри до львівських медиків, тому поїхав у Сваляву. А зараз до мене навіть не допускають лікарів», – сказав Стахів. Він також поскаржився, що його тримали до третьої ночі на вулиці вчора, «щоб я вимерз», а потім – у камері, яка не опалюється.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 17 листопада, Галицький районний суд Львова не зміг обрати запобіжний захід Стахіву, оскільки він не з’явився на судове засідання. За повідомленням адвокатів захисту, Стахів перебував у лікарні в місті Свалява на Закарпатті через незадовільний стан здоров’я.  

16 листопада СБУ заблокувала деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. Після обшуків у будинку активіста Стахіва правоохоронцям вдалося з’ясувати, що дії угрупування координували та фінансували російські куратори. За цими фактами лідеру «антивакцинаторів» та ще одному фігуранту провадження, громадянину Росії, повідомили про підозру в скоєнні злочину за ст. 109 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі. 

Після обшуків Стахів повідомив, що погано почувається, і йому викликали карету швидкої допомоги. Згодом його госпіталізували до Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Разом із чоловіком у приміщення лікарні прийшла група агресивних людей, внаслідок чого виникла сутичка, і медики викликали поліцію. Втім у лікарні наголосили, що від них Стахів вийшов цілий та неушкоджений і з добрим станом здоров’я.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Нещодавно за його сприяння у Києві відбувся кількатисячний мітинг противників вакцинації. Взяти участь у такому самому мітингу біля Верховної Ради він закликав українців 24 листопада. Стахів кілька разів намагався стати депутатом Верховної Ради: спочатку за списком «Свободи» у 2007 році, а у 2013-му – як самовисуванець. Також робив спроби стати мером Винників та Львова, але безуспішно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-