На Рівненщині вже визначили додаткові групи для патрулювання кордону з Білоруссю

На Рівненщині вже визначили додаткові групи для патрулювання кордону з Білоруссю

Фото, відео
Укрінформ
Голова Національної поліції Ігор Клименко під час координаційної наради представників силових структур у місті Вараш у Рівненській області заявив, що правоохоронні органи не повинні допустити міграційної кризи та масових безпорядків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Участь у координаційній нараді також узяли голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль та очільник поліції області Олексій Камишанський.

Учасники наради обговорили основні аспекти та алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на державному кордоні в межах Рівненської області. Зокрема, щодо застосування сил і засобів та злагодженість дій кожного підрозділу.

«Насамперед, повинна бути забезпечена комунікація між усіма представниками силових структур, органами місцевого самоврядування, поліцейськими офіцерами громад і населенням. Адже захист наших громадян і державного кордону — першочергове завдання для всіх нас. Ми не повинні допустити міграційної кризи та масових безпорядків і для цього маємо всі сили і засоби», — заявив Клименко.

Начальник поліції Рівненщини запевнив, що поліцейські підрозділу готові до посиленого варіанту несення служби. Вже зараз визначено додаткові групи для патрулювання у Вараському районі, які обстежують територію для виявлення проблемних ділянок. Так, наразі вже перевірено понад 800 закинутих будівель, визначено місця дислокації у разі залучення додаткових приданих сил.

Після завершення наради голова Нацполіції з керівником ОДА та очільником обласної поліції гелікоптером проінспектували державний кордон з Республікою Білорусь.

«Загалом ситуація на цих прикордонних ділянках Рівненщини наразі спокійна та контрольована, а особовий склад силових підрозділів готовий до можливого посиленого несення служби», - підсумував Клименко.

Як повідомлялося, режим Лукашенка після санкцій з боку ЄС спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та ряду африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доставляла їх до кордонів ЄС.

Наразі у прикордонній смузі виявилися заблокованими тисячі людей. З наближенням зимових холодів ця ситуація загрожує перерости у повномасштабну гуманітарну кризу.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 17 листопада на кордоні Польщі з Білоруссю зафіксовано чергові спроби нелегального перетину кордону мігрантами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-