У прикордонних із Білоруссю областях перебувають понад 5,5 тисячі рятувальників

У прикордонних із Білоруссю областях перебувають понад 5,5 тисячі рятувальників

Укрінформ
Станом на сьогодні в п’яти прикордонних областях в готовності перебувають понад 5 500 осіб та 700 одиниць пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

Як передає Укрінформ, про це сказав т.в.о. голови ДСНС України Сергій Крук під час наради щодо додаткових заходів із захисту державного кордону 14 листопада, повідомляє пресслужба ДСНС.

За словами Крука, у разі ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону службою буде забезпечено: ліквідація наслідків можливих надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт та надання допомоги постраждалому населенню, гуманітарне розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, посилення у разі необхідності спроможності пунктів тимчасового перебування іноземців Державної міграційної служби у прийнятті біженців шляхом додаткового розгортання наметів.

«Посилено взаємодію з Держприкордонслужбою, Нацполіцією, Нацгвардією та Державною міграційною службою щодо спільного виконання завдань в прикордонних з Білоруссю областях. Державна служба України з надзвичайних ситуацій готова до виконання завдань у разі ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Луцьку 14 листопада за дорученням Президента Володимира Зеленського відбулась нарада з питань додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Данілова.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Цього тижня великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

Польський кордон зараз захищають близько 20 тисяч військових, прикордонників та поліцейських. У неділю, 14 листопада, польські прикордонники зафіксували дії, що свідчать про підготовку білоруською стороною силового прориву кордону мігрантами. Зокрема, мігранти починають розбирати намети біля кордону, вони отримують від білоруської сторони інструкції, інвентар, перцевий газ.

Україна також посилює кордон із Білоруссю і направляє туди додатково 8,5 тисячі військових.

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, в Білорусі вже перебуває 16 тисяч мігрантів.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-