Резніков квапить із будівництвом бази ВМС у Бердянську

Резніков квапить із будівництвом бази ВМС у Бердянську

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков наголошує на необхідності прискорення будівництва військово-морської бази “Схід”. 

Про це він заявив під час поїздки в Бердянськ Запорізької області, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони у Фейсбуці.

“Будуть надані відповідні доручення, щоб прискорити будівництво бази ВМС у Бердянську”, - сказав Резніков.

Під час поїздки міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний ознайомились із ходом будівництва військово-морської бази, гідротехнічних споруд біля причальної стінки та майбутньої казарми для військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти.

За словами Резнікова, після окупації Криму та окремих районів Донеччини та Луганщини Росія намагається де-факто окупувати й Азовське море. Крім загострення безпекових ризиків, за словами міністра, це вже створило системні загрози для судноплавства. Тож, підкреслив він, посилення вітчизняних спроможностей у цьому напрямку і розвиток Військово-морських сил у цілому є одним із пріоритетів.

“Для цього будуть залучатися не тільки державні кошти, це також буде одним із завдань військової дипломатії для посилення взаємодії з партнерами. По закінченні поїздки ми проведемо детальний аналіз поточної ситуації”, - додав високопосадовець.

Своєю чергою командувач ВМС Олексій Неїжпапа повідомив, що на баланс Міноборони буде передана ділянка площею 3,04 га, де буде розміщено командування бази, два дивізіони кораблів, а саме: дивізіон малих броньованих артилерійських катерів і патрульних катерів типу Mark VI та дивізіон суден забезпечення.

Також, за його словами, тут дислокуватимуться радіотехнічний підрозділ та підрозділ боротьби з протидиверсійними засобами, сили забезпечення. У цьому році вже виділена земельна ділянка 1,4 га, де зводиться казармений комплекс для 200 військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти. Передбачено будівництво медичного пункту, спортивного комплексу та гуртожитку для сімей військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-