Шмигаль і прем’єр Словаччини подивилися, як оновлюють пункт пропуску «Ужгород»

Шмигаль і прем’єр Словаччини подивилися, як оновлюють пункт пропуску «Ужгород»

Фото
Укрінформ
Реконструкція пункту пропуску «Ужгород» дозволить громадянам швидше й комфортніше перетинати кордон зі Словаччиною.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Прем’єр-міністром Словацької Республіки Едуардом Хегером на Закарпатті.

Зокрема, Шмигаль і Хегер відвідали пункт пропуску «Ужгород - Вишнє-Нємецьке» на спільному українсько-словацькому кордоні.

Прем’єр-міністри України й Словаччини відвідали на спільному кордоні пункт пропуску «Ужгород — Вишнє-Нємецьке» / Фото: Урядовий портал

«Реконструкція пункту пропуску «Ужгород» дозволить громадянам швидко й комфортно перетинати кордон зі Словаччиною та посилить взаємодію між нашими країнами. Наразі тривають роботи з облаштування пішохідного руху. Також передбачається модернізація й технічне переоснащення пункту пропуску», - зазначив Шмигаль.

Зокрема, на пункті пропуску «Ужгород» планується завершення реконструкції пасажирської ділянки, будівництво складу митного органу, відновлення навісів вантажного термінала та встановлення скануючої системи для легкових автомобілів. За інформацією Держприкордонслужби, буде відкрито 8 ліній для оформлення пасажирських транспортних засобів, дві лінії для автобусів і дві лінії для пасажирського сполучення пішоходів. Наразі це єдиний пункт пропуску зі Словаччиною, який проводить оформлення всіх транспортних засобів і пасажирів.

За словами Прем’єр-міністра України, залишається актуальним питання укладення необхідних угод зі Словаччиною, що дозволить запровадження пішохідного й велосипедного руху в пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

«Відповідний протокол перебуває на розгляді словацької сторони. Розраховуємо на конструктивне обговорення цих питань під час наших двосторонніх зустрічей», - зауважив Шмигаль.

Очільник українського уряду також підкреслив, що Україна зацікавлена у розвитку співробітництва зі Словаччиною в митній сфері. За його словами, одним із актуальних напрямів такої співпраці наразі є обмін інформацією між митними органами обох країн та реалізація пілотного проєкту обміну попередньою інформацією.

Як повідомлялося, Шмигаль 12 листопада перебуває із робочою поїздкою в Закарпатській області. Туди також прибув його словацький колега Едуард Хегер.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-