У підпільній типографії на Київщині штампували фальшиві COVID-сертифікати

У підпільній типографії на Київщині штампували фальшиві COVID-сертифікати

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили трьох жителів Київської області, які виготовляли фальшиві COVID-сертифікати і ПЛР-тести у підпільній типографії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора

"За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито групу осіб на шахрайстві і підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, троє жителів Київської області, за попередньою змовою, створили в орендованих квартирах підпільну типографію, де виготовляли підроблені медичні документи - сертифікати про вакцинацію від COVID-19 і негативні ПЛР-тести.

Оголошення про свої послуги зловмисники розміщували в спеціально створеному телеграм-каналі, а готові документи відправляли поштою.

У результаті обшуків у приміщеннях типографії та за місцем мешкання учасників групи правоохоронці вилучили комп’ютерну та оргтехніку, понад 70 печаток і штампів медичних закладів, бланки суворої звітності медичних установ, а також близько 500 тис. грн і 12 тис. доларів.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру й обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у Бердянську поліцейські викрили працівників туристичного агентства, які розповсюджували підроблені ПЛР-тести на COVID-19.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-