Бердянське турагентство викрили на продажі «липових» COVID-тестів

Бердянське турагентство викрили на продажі «липових» COVID-тестів

Відео
Укрінформ
У Бердянську Запорізької області поліцейські викрили працівників туристичного агентства, які розповсюджували підроблені ПЛР-тести на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція

За даними слідства, працівники туристичного агентства пропонували своїм клієнтам придбати підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 для швидкого та безперешкодного перетину кордону, а також для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Вартість однієї довідки становила 700 грн.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Слідчі спільно з дільничними офіцерами поліції Бердянського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, за процесуальним керівництвом окружної прокуратури, провели санкціонований обшук в офісі туристичного агентства.

Читайте також: У Чернігові турагентство продавало COVID-сертифікати невакцинованим

"Під час обшуку виявлено та вилучено 5 підроблених сертифікатів, у яких дата їхньої дії (72 години) не відповідала дню виготовлення. Усе вилучене буде скеровано на експертизи, за результатами яких буде прийняте відповідне процесуальне рішення", - повідомили у поліції.

Правоохоронці працюють над встановленням осіб, які встигли придбати і скористатися підробкою.

Встановлюються також інші особи, причетні до кримінального правопорушення. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Найбільше підроблених COVID-сертифікатів виявляють під час перетину кордону – поліція

У Нацполіції нагадали, що за підроблення та використання підроблених ПЛР-тестів та COVID-сертифікатів передбачена кримінальна відповідальність. За появи відомостей про подібні факти слід звертатись за номером 102 або на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківській області Служба безпеки України викрила лікарку, яка підробляла дані про вакцинацію від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-