В Одесі посли та дипломати вшанували пам’ять загиблих у роки Першої світової

В Одесі посли та дипломати вшанували пам’ять загиблих у роки Першої світової

Фото
Укрінформ
Посли Франції, ФРН та представники чотирьох дипмісій в Україні відзначили 11 листопада на 2-му Християнському кладовищі Одеси 103-ю річницю закінчення Першої світової війни та вшанували пам’ять воїнів, загиблих у роки Першої світової війни і похованих у «морській столиці» України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми разом із послом Німеччини в Україні пані Анкою Фельдьгузен вирішили прибути до Одеси, де поховані військові як Франції, так і Німеччини, для участі в церемонії покладання квітів. Їх могил. Дуже важливо вшанувати їх пам'ять, навіть якщо з тих пір минуло більше ста років. І сьогодні також важливо нагадати в Одесі, що Франція і Німеччина, які понад століття тому були супротивниками, зараз є вірними союзниками», - зазначив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен..

Пан посол зауважив, що «сьогодні тут присутні також представники інших країн, як брали участь у Першій світовій війні».

В Одесі вшанували загиблих у Першій світовій війні / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Як наголосила посол Німеччини пані Анка Фельдьгузен, «приємно сьогодні констатувати, що німці та французи знайшли шлях до примирення, бо у наших країнах нема родин, де б не було жертв війни. Ми знаємо про мільйон таких жертв, але багато мільйонів постраждали внаслідок Першої світової війни. Тому ми й зараз спільно працюємо над тим, що такі події більше не повторилися, в тому числі для закінчення воєнних дій на сході Україні».

Посли Франції та Німеччини, а також військові аташе посольств Польщі, Бельгії, Японії та Австралії поклали квіти до відновлених меморіалів на місцях поховання французьких пілотів Марка Боньє, Марселя Шандона, Жана Робіне, братських поховань 21-го воїна Австро-Угорщини та хорватських солдатів і офіцерів.

В урочистій церемонії також взяли участь міський голова Одеси Геннадій Труханов, перший заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков, командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа та інші представники ЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-