Цього тижня Херсонщина ще не вийде з «червоної» зони - ОДА

Цього тижня Херсонщина ще не вийде з «червоної» зони - ОДА

Відео
Укрінформ
Херсонщина справді має позитивну динаміку за певними показниками щодо захворюваності на COVID-19, проте вихід з червоної зони епіднебезпеки в ОДА прогнозують не в найближчі дні.

Як передає Укрінформ, про це під час онлайн-брифінгу заявив заступник голови ОДА Микола Якименко.  

«Я думаю, що на цьому тижні це (вихід з червоної зони - ред.) точно не відбудеться. Думаю, якщо це відбудеться, то наступного тижня, можливо», - сказав Якименко.

Він пояснив, що впродовж тижня справді спостерігається позитивна динаміка – знижується захворюваність, рівень госпіталізації. Проте цю позицію ще треба утримати, все залежить від людей, від їх свідомості, додав Якименко, наголосивши на важливості продовження вакцинації.

Заступник голови ОДА сказав, що вихід з червоної зони – не питання найближчих двох днів, хоча, на його думку, це може статися найближчим часом, але відповідне рішення ще має прийняти Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Наразі в області 71 905 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. З них 46 675 людей побороли недугу, 22 979 людей інфіковані COVID-19, а 2 251 людина померла.

За минулу добу зафіксовано 548 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, померли 33 людей.

Минулої доби в Україні виявили 24 747 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області, першій з областей України, з 15 жовтня встановили червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

11 листопада головний державний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич заявив, що Херсонщина впритул наблизилася до виходу з червоної зони епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-