Херсонщина наблизилася до виходу з «червоної» зони – головний санлікар області

Херсонщина наблизилася до виходу з «червоної» зони – головний санлікар області

Укрінформ
Херсонщина впритул наблизилася до виходу з червоної зони епіднебезпеки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє головний державний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич.

«Продовжується поступове зниження рівня захворюваності на COVID-19 в Херсонській області, знижуються також і рівень госпіталізації, і відсоток завантаженості стаціонарних ліжок, забезпечених киснем. За цими показниками Херсонщина впритул наблизилась до відміни червоного рівня епіднебезпеки і, як я сподіваюсь, таке рішення буде ухвалено в найближчі дні», - повідомив Ромаскевич.

Він зазначив, що область надзвичайно важко пройшла через пікові навантаження третьої хвилі COVID-19, велика кількість втрат – насамперед, йдеться про людські життя.

Тому він звернувся до мешканців області та закликав зробити свідомий вибір і вакцинуватися. Ромаскевич підкреслив, що це з великою ймовірністю врятує від захворювання або збереже життя (через леший перебіг хвороби) під час цієї чи наступної хвилі пандемії.

«Це дозволить нам всім не застосовувати жорсткі карантинні обмеження!», - зазначив головний державний санітарний лікар області

Наразі в області 71 905 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них 46 675 людей побороли недугу, 22 979 осіб інфіковані COVID-19, а 2 251 людина померла.

За минулу добу зафіксовано 548 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, померли 33 людини.

Минулої доби в Україні виявили 24 747 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області, першій з областей України, з 15 жовтня встановили червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Раніше Ромаскевич прогнозував 4-у хвилю і казав, що наразі неможливо чітко спрогнозувати скільки триватиме період між 3 та 4 хвилями, тим більше неможливо прорахувати пікові значення та тривалість 4-ої хвилі COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-