Регіональні стратегії розвитку затверджені у кожній області - Чернишов

Регіональні стратегії розвитку затверджені у кожній області - Чернишов

Укрінформ
У кожній області України затверджено регіональні стратегії розвитку, які мають сприяти створенню робочих місць, підтримці бізнесу, формуванню привабливого інвестиційного клімату тощо.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство розвитку громад та територій, про це повідомив очільник відомства Олексій Чернишов. 

Він зауважив, що на сьогодні всі області в Україні та понад 500 громад затвердили власні стратегії розвитку, а також понад 600 — в процесі розробки.

«Наразі потрібно спрямувати зусилля на посилення спроможності кожної громади. Відтак кожен орган місцевого самоврядування має розробити власну стратегію розвитку, яка відповідатиме цілям та завданням Державної стратегії регіонального розвитку та регіональної стратегії розвитку на найближчі сім років. Проєкти, які будуть реалізовані в рамках кожної стратегії громади, мають сприяти створенню робочих місць, підтримці бізнесу, формуванню привабливого інвестиційного клімату тощо», — підкреслив Чернишов.

Також він розповів, що триває запровадження інституту старост — практично у кожній громаді вже створені старостинські округи, які покликані забезпечити системну двосторонню комунікацію.

Раніше Чернишов заявляв, що завдяки реформі децентралізації власні доходи місцевих бюджетів з 2014 по 2020 рік збільшились у чотири рази.

Як повідовляв Укрінформ, на VI форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», зокрема, розглянуть зміни до Конституції в частині децентралізації

Фото: minregion.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-