Децентралізація: на форумі місцевого самоврядування розглянуть зміни до Конституції

Децентралізація: на форумі місцевого самоврядування розглянуть зміни до Конституції

Відео
Укрінформ
На VI форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», зокрема, розглянуть зміни до Конституції в частині децентралізації.

Як передає кореспондент Укрінформу, Форум проходить 11-12 листопада у змішаному форматі, і близько 50 спікерів і спікерок долучаться до заходу в двох студіях – Київська (м. Київ) та Східна (м. Краматорськ) – а також онлайн.

У своєму привітальному слові директорка з питань демократії Ради Європи Снежана Самарджіч-Марковіч підкреслила важливість проведення цього заходу.

«Це дуже важливий річний форум із питань самоврядування, це наріжний камінь демократичної держави. Це шоста вже версія, і ми бачимо, наскільки важлива ця тема…Самоврядування на місцевому рівні надто важливе, тому що це ближче до людей», - сказала директорка.

Так, за програмою Форуму буде проведено 5 панельних дискусій та 1 бліц сесію за тематикою: «Зміни до Конституції в частині децентралізації та реформування місцевих державних адміністрацій» та «Асоціації органів місцевого самоврядування: принципи Європейської хартії місцевого самоврядування та законодавче регулювання в Україні». Також обговорюватимуть теми «Міські агломерації»; «Розвиток гірських територій» та «Захист прав внутрішньо переміщених осіб».

Захід організовано Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій, Донецькою, Луганською, Львівською обласними держадміністраціями за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Цільовою аудиторією Форуму є представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів влади з усіх регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-