На Прикарпатті медики рятують 17-річну дівчину із 95% уражених легень

На Прикарпатті медики рятують 17-річну дівчину із 95% уражених легень

Укрінформ
На Прикарпатті медики рятують 17-річну дівчину, в якої коронавірус вразив 95% легень.

Як передає Укрінформ, про це для Суспільне-Карпати повідомив генеральний директор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник.

«Ми забрали 17-річну дівчинку з реанімації обласної інфекційної лікарні у дуже тяжкому стані. Вона перебуває на ШВЛ-апараті, там — 95% ураження легенів. Дівчині діагностували COVID-19. У дитини тільки 5% легенів дихають. Вона дуже тяжка», — повідомив Мельник.

Читайте також: Україна почне виробництво апаратів ШВЛ за швейцарською технологією

За його словами, також у дитячу обласну клінічну лікарню з діагнозом COVID-19 з Косівського пологового госпіталізували немовля.

«Привезли його в обласну дитячу лікарню 5 листопада на другому дні життя з тяжкою пневмонією. І підтвердився діагноз COVID-19. Дитина зараз почувається краще. На початку видавалося, що немовля потребує ШВЛ. На щастя, обійшлося», - зазначив ген директор лікарні.

Він додав, що COVID-19 підозрюють у ще двох немовлят, яких госпіталізували в лікарню з Косівського пологового.

Читайте також: Запорізька інфекційна лікарня отримала 11 апаратів ШВЛ

Станом на 10 листопада в Івано-Франківській області протягом попередньої доби зареєстровано 694 нових випадки COVID-19, одужали 600 людей, померли 22 особи. На Прикарпатті одне щеплення від коронавірусу отримали понад 330 тисяч осіб, ще майже 198 тисяч – повністю вакциновані.

В Україні за минулу добу зафіксовані 23 283 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 539, медпрацівників – 529).

Фото: Суспільне Карпати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-