ЮНЕСКО включило Харків до своєї мережі креативних міст

ЮНЕСКО включило Харків до своєї мережі креативних міст

Укрінформ
Харків приєднався до всесвітньої Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто музики.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«Місто Харків приєдналося до всесвітньої Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто музики», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 8 листопада у Парижі було оголошено про залучення до мережі ЮНЕСКО Creative Cities Network 49 міст з різних країн. Харків отримав підтримку від міст-побратимів та партнерів.

У червні Харківська міська рада подала заявку на участь у конкурсі, щоб продемонструвати потенціал міста у сфері музики.

У заявці було зазначено, що у Харкові створено розвинену музичну інфраструктуру, найбільш визначними об'єктами якої є Харківський національний академічний театр опери та балету імені Лисенка, Харківська філармонія, Харківський академічний театр музичної комедії тощо. Також у місті працює чимало музичних шкіл та шкіл мистецтв, спеціалізовані вищі навчальні заклади, сучасні майданчики для музичних фестивалів та концертів, де виступають численні ансамблі та артисти.

За правилами, приєднуючись до мережі ЮНЕСКО, міста зобов'язуються ділитися своїми найкращими практиками та розвивати партнерські відносини з громадським та приватним секторами, а також громадянським суспільством. Приєднання до Creative Cities Network - це довгострокове зобов'язання. Міста-члени повинні представити план дій, включаючи конкретні проєкти та ініціативи у певній сфері, які мають бути втілені протягом наступних чотирьох років.

Читайте також: У Києві заклали алею ЮНЕСКО

Як повідомлялося, мережа креативних міст ЮНЕСКО створена у 2004 році для сприяння співпраці з містами, які визначили креативність як стратегічний фактор для свого сталого розвитку. На сьогодні до мережі входить 295 міст із 90 країн.

Місто-претендент може визначити своїм пріоритетом одну із семи креативних сфер: народні ремесла, медіаарт, кіно, дизайн, гастрономію, літературу чи музику.

Читайте також: У ЮНЕСКО вирішили продовжити моніторинг ситуації в окупованому Криму

У 2015 році Львів отримав статус креативного міста ЮНЕСКО у номінації «Література» та став першим в Україні містом, яке увійшло до мережі. Одеса у 2019 році другою з українських міст приєдналася до мережі у тій же номінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-