На Сумщині у вагітних із COVID-19 фіксують більше передчасних пологів та кесаревих розтинів

На Сумщині у вагітних із COVID-19 фіксують більше передчасних пологів та кесаревих розтинів

Укрінформ
На Сумщині у вагітних із COVID-19 фіксують збільшення кількості передчасних пологів та кесаревих розтинів під час народження дитини.

Про це повідомляється на сайті Сумської ОДА, передає Укрінформ.

"На сьогодні через наш центр пройшло понад 100 пацієнток із COVIDом. При цьому спостерігається перебіг хвороб із тяжкими пневмоніями, дихальною недостатністю, що потребує відповідного лікування. Крім того, ускладнення від коронавірусної інфекції часто викликають передчасні пологи, що не зумовлено акушерськими моментами. Це призводить до того, що серед породіль почастішали кесареві розтини", - процитувала пресслужба ОДА медичну директорку обласного клінічного перинатального центру Вікторію Краснокутську.

За словами медика, в цьому році одна пацієнтка з COVID-19 померла після пологів. Вона мала тяжкий перебіг захворювання з розвитком респіраторного дистрес-синдрому.

Краснокутська додала, що нині в перинатальному центрі працює окреме відділення для інфікованих коронавірусом або з підозрою на нього жінок. У ньому - 25 ліжок, зайняті вони наполовину. Щеплених від COVID-19 серед пацієнток немає.

Як лікар-гінеколог, Краснокутська радить пацієнткам вчасно вакцинуватися, адже COVID-19 небезпечний як для матері, так і для дитини. За рекомендаціями ВООЗ і Міністерства охорони здоров’я України, вагітних прищеплюють вакцинами мРНК (Comirnaty (Pfizer) або Moderna). Перед процедурою лікар оцінює всі ризики й тільки тоді надає рекомендації щодо доцільності вакцинації майбутній матері.

Наразі на Сумщині, зазначила медик, прищеплені 42 вагітні жінки.

Читайте також: Американські медики радять вагітним вакцинуватися проти COVID-19

За добу 9 листопада в Сумській області підтвердили 867 нових випадків інфікування COVID-19, 33 людини померли. Зараз хворіє 18 285 осіб.

За весь час пандемії на Сумщині зафіксували 115 362 випадків коронавірусної хвороби, 2 156 людей від неї померли.

Читайте також: Штам Delta найбільш небезпечний для вагітних - медики

В Україні за 9 листопада зафіксували 23 283 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Внаслідок ускладнень 816 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-