ДТП у Харкові: 16-річний підозрюваний відмовився здати кров попри рішення суду

ДТП у Харкові: 16-річний підозрюваний відмовився здати кров попри рішення суду

Укрінформ
16-річний підозрюваний у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові відмовився здати кров на аналіз за рішенням суду.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив представник потерпілих у справі Ігор Черняк.

"Попри рішення суду про примусовий відбір зразків, у 16-річного підозрюваного у смертельній аварії на проспекті Гагаріна не вдалося взяти кров через його відмову", - зазначив Черняк.

За його словами, рішення суду зобов'язувало підозрюваного здати кров, але "на жаль, в Україні немає нормативного акту, що регулює процедуру примусового відбору зразків крові".

"Ця відмова підтверджує раніше висловлену підозрюваним відмову від співпраці зі слідством. Це також відмова від каяття", - вважає представник потерпілих.

Читайте також: У Харкові захисниця 16-річного водія Infiniti заявляє про погрози - ЗМІ

За його словами, якщо людина повторно ухиляється від здачі крові, на це є причини: "Самий факт може бути розцінений як умисне невиконання рішення суду".

Як пояснив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратути Дмитро Чубенко, експерти мали зразки сечі, які показали, що підліток не був у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння, і цього достатньо для слідства".

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада 16-річний підозрюваний у смертельному ДТП у Харкові, під час якої постраждали троє людей і одна загинула, відмовився здавати кров на аналіз, результати якого можуть вплинути на кваліфікацію злочину.

Читайте також: ДТП з Infiniti: 16-річний водій досі не виплатив компенсацію за стрілянину два роки тому

Але слідчі мали право звернутися до суду щодо примусового відбору біологічних зразків.

28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права на заставу 16-річного водія Infinitі. Його адвокат Інна Данилова, яка просила відпустити хлопця під домашній арешт, сказала, що підзахисний нічого не пам'ятає, крім удару.

26 жовтня близько 20:40 16-річний водій на швидкості понад 170 км/год. намагався на червоне світло перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє юнаків 19 років та 16-річна дівчина доставлені до лікарні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: суд відправив 16-річного підозрюваного до СІЗО

За даними прокуратури, 16-річному водію через непогашену судимість може загрожувати за смертельне ДТП понад 8 років за ґратами. Улітку 2021 року він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження щодо стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка. Строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще два роки за попередній злочин, і максимальне покарання, яке загрожує, - 10 років за ґратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-