Одеський припортовий удвічі збільшить виробництво кисню для лікарень

Одеський припортовий удвічі збільшить виробництво кисню для лікарень

Укрінформ
Одеський припортовий завод удвічі наростить обсяги виробництва медичного кисню для опорних лікарень регіону через перебої з його поставками з боку ПАТ «Лінде Газ Україна».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Одеської облдержадміністрації.

«На засіданні комісії з ТЕБ і НС Одеської облдержадміністрації ухвалено рішення: рекомендувати ОПЗ довести найближчим часом щоденне виробництво кисню до 12 тонн, що удвічі більше, аніж раніше», - йдеться у повідомленні.

Вирішено також забезпечити відвантаження медичного кисню за оновленим графіком - виключно для потреб медичних закладів охорони здоров’я Одеської області.

Такі рішення ухвалили члени комісії з питань ТЕБ і НС, заслухавши на засіданні головного інженера АТ «Одеський припортовий завод» Сергія Журавльова, який заявив про можливість подвоєння обсягів виробництва медичного кисню на підприємстві після запуску резервного блоку заводської установки.

«Ця установка запроєктована з резервним блоком. З урахуванням критичної ситуації, в якій опинилась не тільки Одеська область, ми короткочасно запустимо цей резервний блок. Це – ненормальний режим роботи для цієї установки, але ситуація вимагає таких критичних рішень. Завтра розпочнемо запуск цієї установки, для чого знадобиться 48 годин. Уже в п'ятницю плануємо отримати збільшений обсяг медичного кисню», - зазначив Журавльов.

За словами голови ОДА Сергія Гриневецького, потрібно оновити графік відвантаження в листопаді медичного кисню за діючими договорами, з урахуванням залучення додаткових потужностей та довести його до відома постачальників і виробників.

"Також необхідно утворити добовий резерв медичного кисню у кількості 20 тонн, залучивши кошти резервного фонду облбюджету-2021", - додав Гриневецький.

Читайте також: Лікарні Одещини почали отримувати медичний кисень з Молдови

Упродовж минулої доби, 8 листопада, на території Одещини виявили 1 516 випадків захворювання на COVID-19, в тому числі 58 дітей і 6 медпрацівників. Одужав 871 житель області. Через ускладнення внаслідок COVID-19 померли 30 пацієнтів лікарень.

В Україні за минулу добу зареєстрували 18 988 нових хворих на COVID-19, серед пацієнтів – 1 183 дитини та 426 медпрацівників. Також зафіксували 833 летальні випадки внаслідок захворювання коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-