Суд відмовив Добкіну в позовах до чотирьох виборчкомів

Суд відмовив Добкіну в позовах до чотирьох виборчкомів

Укрінформ
Харківський окружний адмінсуд не задовольнив позови кандидата у мери Харкова Михайла Добкіна до територіальних виборчих комісій в чотирьох районах Харкова, щодо розбіжностей у кількості голосів на користь Ігоря Терехова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів представник Добкіна у суді, адвокат Анатолій Родзинський.

"Суд не задовольнив позовів кандидата у мери Харкова Михайла Добкіна до територіальних виборчих комісій у чотирьох районах - Новобаварському, Слобідському, Основ'янському та Індустріальному - де виявлено розбіжності майже у дві тисячі голосів на користь Ігоря Терехова", - зазначив Анатолій Родзинський.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

За його словами, якби суд задовольнив позови Добкіна, перерахунок голосів мав би вплинути на рішення щодо проведення другого туру виборів міського голови.

"Вважаємо, що рішення суду мають формальні ознаки. Наші спостерігачі встановили, що цифри за Терехова у протоколах ДВК є меншими, а цифри за інших кандидатів - більшими. При цьому дві судді сказали, що більше довіряють протоколам ДВК, а третя, хоча й констатувала різні цифри у протоколах ДВК, послалась на те, що встановлення факту підробки протоколів не належить до компетенції суду. При цьому виборчий кодекс стверджує, що у разі встановлення розбіжностей треба приймати рішення про перерахунок голосів", - каже адвокат.

За його словами, протягом двох днів всі 4 рішення суду будуть оскаржені у апеляції.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив 32 адміністративних позови кандидата на посаду мера Харкова Михайла Добкіна щодо перерахунку голосів на виборах через порушення під час транспортування бюлетенів від дільничної виборчої комісії до районної територіальної комісії, Добкін заявляв, що транспортування відбувалося з меншим складом супроводжуючих, ніж потрібно.

Станом на 4 листопада, за даними координатора Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Миколи Зінченка, знайдено розбіжності у майже 700 голосів на 40 дільницях у Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському районах Харкова.

Читайте також: Добкін «закидав» суд у Харкові скаргами на вибори - 65 позовів
 

2 листопада Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням скасувати рішення про визнання Терехова обраним міським головою через розбіжності у протоколах.

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова з результатом 50,66% (146 240) голосів. Проголосували 28,29% виборців.

Добкін, який отримав 82 008 голосів, заявив, що позиватиметься до суду.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови через смерть у 2020 році обраного мера Харкова Геннадія Кернеса.

Фото: kharkov.comments.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-