На Полтавщині розпочали ремонт дороги Лубни - Опішня, яка з’єднає три області

На Полтавщині розпочали ремонт дороги Лубни - Опішня, яка з’єднає три області

Велике будівництво
Укрінформ
Ремонт автодороги Р-42 Лубни – Миргород – Опішня в межах програми «Велике будівництво» розпочався поблизу селища Ромодан Миргородського району.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Полтавської облдержадміністрації.

«Наразі відфрезовано перших 4 км автошляху, розпочато влаштування шару з органо-мінеральної суміші, виготовленої за технологією холодного ресайклінгу, з додаванням щебенево-піщаної суміші та комплексного в’яжучого. Триває відновлення існуючого дорожнього одягу аби довести дорогу до геометричних параметрів автошляху ІІІ-ї категорії», - йдеться в повідомленні.

Загальна довжина – 121, 9 км. До 1975 року на автомобільній дорозі не було твердого покриття за винятком деяких населених пунктів. З 1976 року у межах Лубенського та Миргородського районів розпочалося будівництво дороги з твердим покриттям.

Протягом попередніх років (2017-2020) вдалося відремонтувати понад 67 км.

Читайте також: У Харкові аварійний Жихорський міст включили до «Великого будівництва»

Автомобільна дорога з’єднує Полтавську, Сумську та Харківську області. Здебільшого здійснюються перевезення зерна, цукрових буряків та нафтопродуктів. Дорога з’єднує райони області для під’їзду до санаторно-курортних зон та джерел мінеральних вод. Щодоби даним автошляхом рухається близько 6000 транспортних засобів. У період проведення Сорочинського ярмарку ця цифра подвоюється.

Як повідомляв Укрінформ, за програмою «Велике будівництво» в цьому році по всій Україні буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг європейської якості та 150 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-