У Харкові аварійний Жихорський міст включили до «Великого будівництва»

У Харкові аварійний Жихорський міст включили до «Великого будівництва»

Укрінформ
У Харкові Жихорський шляхопровід, який знаходиться в аварійному стані, включили до програми «Велике будівництво», наразі на об’єкті проводять роботи, які дозволять транспорту рухатися безпечно.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

У Службі автомобільних доріг повідомили про наміри реконструювати шляхопровід на км 11+200 дороги державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта.

Шляхопровід розташований у Харкові, в мікрорайоні Жихор. Зараз на ньому виконують аварійні роботи для забезпечення безпечного руху транспорту. За даними САД, наразі роботи завершені на 70%. Подальша реконструкція відбудеться в межах програми Президента «Велике будівництво».

Відповідно до проєкту, реконструкцію проведуть на ділянці дороги довжиною 1,5 км із двома смугами руху, з максимальною розрахунковою швидкістю 50 км/год.

«Реалізація даного проєкту дасть можливість підвищити комфортність та безпеку дорожнього руху, забезпечити оптимальну швидкість, зменшити викиди відпрацьованих газів від транспортної мережі м. Харків, створити нові робочі місця», - зазначили у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

Роботи виконуватимуть спеціалізовані організації, що виграють у відкритому тендері.

Читайте також: На Луганщині завершили ремонт мостів на трасі Р-66

Жихорський міст, що перебуває в аварійному стані багато років, із 2007 року не мав власника (тоді розпорядженням Кабміну проїзну частину дороги передали в державну власність з комунальної власності міста Харкова, а сам міст, яким ця проїзна частина проходить, не передавали). Через Господарський суд власником споруди визнали «Укравтодор», що дозволило почати першочергові ремонтні роботи. Реконструкція шляхопроводу вкрай важлива не лише для автомобільного руху, адже під ним знаходяться 12 залізничних колій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-