Майже пів тисячі освітян на Буковині відсторонили від роботи через відсутність COVID-щеплення

Майже пів тисячі освітян на Буковині відсторонили від роботи через відсутність COVID-щеплення

Укрінформ
Станом на обід 8 листопада у Чернівецькій області від виконання службових обов'язків відсторонили 493-х працівників освіти, які не отримали хоча б однієї дози щеплення від COVID-19 та не мають довідки від лікаря про відтермінування вакцинації.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

"Ми моніторили ситуацію разом із керівниками органів управління освіти територіальних громад. Зокрема, у п'ятницю орієнтовна кількість працівників закладів освіти усіх форм власності, які могли би бути відсторонені у зв'язку із тим, що немає сертифіката про вакцинацію або довідки про відтермінування чи заборону вакцинування, складала 611 осіб. То вже станом на 13:00 сьогодні таких працівників 493. Усіх їх попередили про відсторонення від виконання обов'язків без збереження заробітної плати до моменту усунення причини відсторонення", - сказала Цуркан.

Вона зазначила, що це свідчить про активізацію процесу вакцинації освітян на Буковині. Ситуація зі щепленням освітян змінюється щогодини і як тільки людина отримає першу дозу вакцини або довідку від лікаря, її поновлюють на роботі.

"Ми всі розуміємо, що це досить важке питання, адже мова йде про живих людей. І всі керівники закладів освіти будуть підходити до цього питання із великим розумінням. Із кожним таким працівником керівники проводять індивідуальні бесіди, показують яким чином і де можна вакцинуватися, самі організовують вакцинацію тощо. Інколи розмовляють із сімейними лікарями, щоб за можливості дали довідку про протипоказання або відтермінування вакцинації", - додала чиновниця.

За її словами, всього у Чернівецькій області працює близько 31 тисячі освітян, які підлягають обов'язковій вакцинації від COVID-19.

Читайте також: В Україні затвердили перелік протипоказань для вакцинації від COVID-19

Як повідомлялося, станом на 8 листопада у Чернівецькій області зафіксовано 110 571 випадок COVID-19, з яких 361 – за минулу добу. Хворобу подолали 89 840 людей, 2564 – померли.

За даними РНБО, у Чернівецькій області першу дозу вакцини отримали вже понад 210 тисяч людей, а двома дозами щепилися майже 147 тисяч буковинців.

За весь час пандемії в Україні захворіла 3 088 501 особа; одужали 2 520 956 осіб; летальних випадків – 72 557; проведено 14 876 584 ПЛР-тестувань.

За даними МОЗ, за минулий тиждень було проведено 1 млн 648 тис. щеплень. На сьогодні 36,7% українців вакциновані принаймні однією дозою вакцини проти коронавірусу, 25,6% завершили повний курс щеплення.

Лідером з охоплення щепленнями залишається Київ, в якому 57% мешканців вже отримали одну дозу та 45,7% завершили курс щеплення. Наразі в Україні в наявності 31 млн доз вакцини проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-