Черкаси наступного тижня можуть потрапити в «червону» зону

Черкаси наступного тижня можуть потрапити в «червону» зону

Укрінформ
Червона карантинна зона з'явиться у Черкасах не раніше наступного тижня, якщо місто підійде до пікових показників.

Про це у своєму зверненні в мережі Фейсбук заявив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

"Якщо й буде введена червона зона, то вона буде, вірогідно, з наступного тижня. Якщо ми підійдемо, то пікових показників, будемо проводити засідання комісії з надзвичайних ситуацій і через два дні рішення вступить в дію. Сьогодні показники в нас - більш-менш, сподіватимемося, що хвороба відступатиме", - сказав Бондаренко.

Міський голова повідомив, що дав доручення розгорнути нові COVID-ліжка, щоб забезпечити належним лікуванням жителів міста Черкаси, а також жителів інших громад Черкаської області, в черкаських лікарнях. Він доручив директору департаменту охорони здоров’я внести на сесію Черкаської міської ради проєкт рішення про виділення додаткових коштів на засоби захисту, закупівлю ліків і надбавку медикам тих медзакладів, які не включені Національною службою здоров’я до списку ковідних лікарень, а туди, однак, потрапляють пацієнти, у яких спочатку COVID-19 не виявляють, а потім вони все-таки хворіють.

Читайте також: У Черкасах продовжили шкільні канікули

За минулу добу на Черкащині виявили 243 нових випадки захворювання на коронавірус. Одужали 58 осіб. З початку пандемії усього підтверджених випадків в області 105 803. В Україні за минулу добу захворіли 13 068 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-