До тепла підключили 100%житлових будинків в 11 областях

До тепла підключили 100%житлових будинків в 11 областях

Укрінформ
Станом на 8 листопада в Україні до опалення підключено 93% житлового фонду; в 11 областях підключення до теплопостачання житлового фонду завершене.

Про це заявила заступниця міністра розвитку громад і теритторій Наталія Хоцянівська під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На ранок 8 листопада 93% житлового фонду та 85% об'єктів соціальної сфери по всій Україні підключено до опалення. В Одеській та Херсонській областях цей показник є значно нижчим, що пов'язано з кліматичними умовами", – сказала Хоцянівська.

За її словами, підключено до опалення на 100% житловий фонд у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Хоцянівська також повідомила, що Мінрегіон проводить активну роботу з наповнення реєстру теплопостачальних підприємств, яким буде реструктуризована заборгованість за спожитий газ.

Читайте також: До кінця опалювального сезону заборонено відключати газ школам і лікарням – Шмигаль

Як повідомлялося, Кабмін, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-