COVID-19 на Херсонщині: головний санлікар області прогнозує високу смертність до середини листопада

COVID-19 на Херсонщині: головний санлікар області прогнозує високу смертність до середини листопада

Укрінформ
Наразі неможливо прогнозувати скільки триватиме період між 3 та 4 хвилями, зараз на Херсонщині поступово стабілізуються показники госпіталізації, смертність залишиться високою до 15-17 листопада.

Про це у Фейсбуці заявив головний державний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич, передає Укрінформ.

«Вважаю за необхідне інформувати про подальше, хоча й поступове, зниження захворюваності на COVID-19 в Херсонській області. Прогнозні значення кількості інфікованих на цей тиждень коливатимуться на рівні 250-500 випадків на добу, поступово стабілізуються показники госпіталізації, смертність залишиться високою до 15-17 листопада», - повідомив Ромаскевич.

Він зазначив, що ця тенденція може бути зворотною у разі ігнорування карантинних обмежень. Потребує суттєвого збільшення і рівень вакцинації.

За словами головного санлікаря області, сьогодні неможливо чітко спрогнозувати до яких цифр знизиться захворюваність, скільки триватиме період між 3 та 4 хвилями. Тим більше неможливо прорахувати пікові значення та тривалість 4-ої хвилі COVID-19, зазначив Ромаскевич.

Читайте також: Пік третьої хвилі COVID-19 Херсонщина пройшла – головний санлікар області

Тому він закликав до суворого виконання протиепідемічних обмежень та інтенсифікації вакцинальної кампанії.

Наразі в області 70 578 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них 45 451 людина поборола недугу; 22 979 людей інфіковані COVID-19; 2148 людей померли. За минулу добу зафіксовано 383 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. Серед них 15 дітей та 6 медичних працівників.

За минулу добу, 7 листопада, в Україні виявили 13 068 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-