Пік третьої хвилі COVID-19 Херсонщина пройшла – головний санлікар області

Пік третьої хвилі COVID-19 Херсонщина пройшла – головний санлікар області

Укрінформ
Пік третьої хвилі COVID-19 у Херсонській області пройдено, при цьому слід дотримуватись протиепідемічних заходів та продовжувати активну вакцинацію.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«З дуже обережним оптимізмом та надією на дотримання населенням обмежувальних протиепідемічних заходів та продовженням активної вакцинації, вважаю за можливе заявити - пік третьої хвилі ми пройшли», - написав Ромаскевич.

Після проведеного аналізу епідситуації щодо COVID-19 в області, він повідомив, що з понеділка фахівці очікують на стабілізацію, нехай і незначного, але все ж таки зниження показників захворюваності, приблизно на 15-20% (інтервал 650-850 випадків на день).

«Колеги клініцисти з лікувальних закладів області – після піку захворюваності на тренд високого рівня госпіталізації збережеться ще 7-8 днів, Вам стане легше до 8 листопада, смертність зберігатиметься на високому рівні до 14-15 листопада», - написав Ромаскевич.

Читайте також: На «червоній» Херсонщині запустили мобільний COVID-госпіталь: як це працює

Звертаючись до колег з інших областей України, він зазначив, що «захворюваність у вас поки що зростає і ця тенденція збережеться ще 2-3 тижні». Він звернув увагу на те, що висота та інтенсивність третьої хвилі у 2-3 рази перевищить аналогічні показники 1 та 2 хвиль пандемії, буде вкрай важко.

Він також зазначив, що зі збільшенням кількості вакцинованих і «псевдовакцинованих» з підробленими сертифікатами, з'являються хворі, «обов'язково з'являться і померлі від COVID-19 серед цієї категорії». При цьому Ромаскевич нагадав, що світовий досвід свідчить - захворюваність та смертність серед вакцинованих у десятки разів нижча.

Читайте також: За місяць споживання кисню в лікарнях зросло на 30% - МОЗ

Минулої доби, 30 жовтня, в Україні зафіксували 17 430 нових підтверджених випадків COVID-19.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-