У парку «Беремицьке» дають потомство тварини, які проходять реабілітацію

У парку «Беремицьке» дають потомство тварини, які проходять реабілітацію

Фото, відео
Укрінформ
У парку природи «Беремицьке», розташованому поблизу міста Остер на Чернігівщині, у самок вепрів, які проходять там реабілітацію, народилися поросята.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив менеджер із регіонального розвитку благодійного фонду "Беремицьке Біосфера" Ростислав Полушвайко.

"З притулку для диких тварин нам на реабілітацію передали диких свинок, і нещодавно вони вивели десяток поросят. Для нас це радісна подія, тому що під час спалаху африканської чуми свиней багато вепрів вимерло, і для відновлення екосистеми їх дуже не вистачає", - сказав він.

За словами Полушвайка, за час перебування у вольєрній частині в парку самки диких свиней акліматизувались і почуваються добре.

Тривалу реабілітацію у вольєрах "Беремицького" проходить і пара лосів - Аслан і Єва. Свого часу їх маленькими знайшли у лісі самотніх і ослаблених і привезли до парку. Зростали лосенята в окремих вольєрах. А коли вони досягли віку статевої зрілості, тварин поселили разом.

"Нещодавно у них був гін, і тепер ми маємо надію, що в наступному році у нас будуть перші народжені у вольєрі лосенята", - зазначив менеджер.

Читайте також: У центрі реабілітації хижаків на Запоріжжі рятують левеня та тигренят

Полушвайко зауважив, що в "Беремицькому" лосі водяться в заповідній частині парку. Проте зустріти цих полохливих тварин у природі дуже важко. Лосенят, які, як очікується, народяться у Єви, випустять на свободу в ліс. А от батьки залишатимуться у вольєрі, адже вони вирощені людьми, не бояться їх, а це для тварин небезпечно.

Парк природи "Беремицьке" розташований у Козелецькому районі Чернігівщини, його площа - близько 500 га. На території парку відтворюється первозданна природа, яка була в цих краях у V-X сторіччях (до утворення Київської Русі) - коли люди жили з нею ще в повній гармонії. Втілюючи ідею ревайлдингу (відновлення природи, притаманної тій чи іншій місцевості), працівники парку засаджують і заселяють територію тими видами рослин, тварин, птахів, комах, які утворять замкнутий біологічний цикл прадавнього чернігівського Полісся. Водночас тут розвивають туризм.

Фото надані парком "Беремицьке"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-