Вибори у Харкові: суд не задовольнив позов Терехова до міської ТВК

Вибори у Харкові: суд не задовольнив позов Терехова до міської ТВК

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив позов Ігоря Терехова до Харківської міської територіальної виборчої комісії щодо скасування постанови ТВК від 4 листопада, ухваленої за скаргами "ОПОРИ".

Про це кореспонденту Укрінформа повідомив координатор громадської мережі ОПОРА в Харківській області Микола Зінченко.

"Ухвалу суду оголосили пізно увечері. А саме, суд не задовольнив позов Ігоря Терехова до Харківської міської ТВК, яка, за його думкою, розглянула скарги ОПОРИ в порушення строків", - зазначив Зінченко.

За його словами, Ігор Терехов вважає, що ТВК не мала розглядати скарги ОПОРИ: "Причина - скаржник звернувся до ТВК після того, як оголосили результати виборів".

Читайте також: Фальсифікація протоколів та адмінресурс: ОПОРА заявляє про порушення на виборах у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Харківська міська виборча комісія розглянула скарги ОПОРИ щодо перерахування голосів через можливі фальсифікації протоколів у 9-х дільницях Новобаварського та однієї - у Основ'янському районах. Інформацію спостерігачів взяли до уваги, але відмовили у перерахунку голосів.

3 листопада координатор "Опори" на Харківщині Микола Зінченко повідомив, що є підозри про фальшування даних протоколів 40 виборчих дільниць з загальною розбіжністю у понад 700 голосів на користь Ігоря Терехова в 3-х районах - Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському.

Читайте також: Добкін «закидав» суд у Харкові скаргами на вибори - 65 позовів

1 листопада голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко оголосила, що Ігор Терехов обраний мером Харкова у першому турі: він зібрав 50.66% голосів при тому, що проголосували 28,29% виборців.

 Фото: Sergiy Bobok

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-