Вибори мера Харкова: ЦВК повідомляє про 56 справ у суді

Вибори мера Харкова: ЦВК повідомляє про 56 справ у суді

Укрінформ
У Харкові до суду скеровані 56 справ щодо результатів голосування на виборах міського голови.

Як передає Укрінформ, про це Центральна виборча комісія повідомляє у Фейсбуці.

"У ЗМІ та громадянській мережі ОПОРА повідомляють про можливі ознаки підробки документів, на основі яких встановлювалися результати цих виборів. Такі заяви подані до поліції. Зараз у суді 56 справ про результати голосування на 131 дільницях", - ідеться в повідомленні.

Як зауважують в ЦВК, підтверджена фальсифікація підриває довіру до виборів та нівелює демократичні здобутки.

Читайте також: Фальсифікація протоколів та адмінресурс: ОПОРА заявляє про порушення на виборах у Харкові

"Вважаю, що кожне звернення територіальних виборчих комісій, скероване до Національної поліції України, судів, має бути розглянуте відповідно до вимог законодавства України, а у разі підтвердження фактів неправомірних дій винні особи повинні бути притягнуті до відповідальності"– заявила член комісії Ірина Єфремова.

Рішення проблеми ЦВК вбачає в розширенні можливостей інформаційно-аналітичної системи "Вибори" до рівня дільничних виборчих комісій.

"Це дозволить невідкладно оприлюднювати результати голосування на дільницях та забезпечить прозорість процесу встановлення результатів виборів", - пояснюють у комісії.

Читайте також: До поліції Харківщини надійшло 60 заяв про порушення виборчого законодавства

Робота з розширення можливостей системи "Вибори" уже триває. У ЦВК сподіваються на виділення з державного бюджету коштів для якомога швидшого запуску системи.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні громадянська мережа ОПОРА закликала дослідити імовірні факти фальсифікацій на виборах Харківського міського голови 31 жовтня, а міську виборчу комісію — утриматись від реєстрації Ігоря Терехова міським головою до повного завершення виборчих спорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-