На Прикарпатті ще дві лікарні розгорнули ліжка для COVID-хворих

На Прикарпатті ще дві лікарні розгорнули ліжка для COVID-хворих

Укрінформ
На Прикарпатті ще дві лікарні розгорнули ліжка для хворих на коронавірус - Верховинська та Заболотівська.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу в Центральній міській клінічній лікарні повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, передає кореспондент Укрінформу.

«В нашій області коронавірусну хворобу лікують вже 25 закладів. Учора ми додали (до переліку COVID-лікарень - ред.) ще два лікувальні заклади: Верховинську та Заболотівську лікарні», - повідомив Дмитренко.

За його словами, загалом в області вже розгорнуті 2773 ліжка для хворих на коронавірус, із них 96,7% забезпечені киснем.

Читайте також: Реанімації усіх COVID-лікарень Чернівців повністю завантажені

Як зазначив керівник Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук, найбільшу кількість хворих нині спостерігають в Івано-Франківському, Калуському та Коломийському районах. Зростання нових випадків COVID-19 між тижнями в області сягає близько 20%.

«До піку захворювання ми ще рухаємося. Найближчих 2-3 тижні легше не буде точно, аби не важче», - зауважив Савчук.

Він повідомив, що сьогодні в області на коронавірус хворіють 12,5 тис. людей. Найбільше завантажена Калуська ЦРЛ - на 100%. Понад 90% навантаження спостерігають у Косівській, Тлумацькій, Коломийській лікарнях. У реанімаційних відділеннях нині перебувають 124 хворих, під апаратами ШВЛ – 36 пацієнтів. Летальність в області за тиждень зросла на 15%.

Читайте також: На «червоній» Херсонщині запустили мобільний COVID-госпіталь: як це працює

За словами Савчука, тривожним є статистика захворювання на коронавірус серед дітей. Щодня медики Прикарпаття спостерігають 50-60 нових випадків COVID-19 у цих пацієнтів. Переважно хворіють діти шкільного віку.

«Захворюваність серед дітей між тижнями збільшилась на 27%», - констатує Савчук.

Як повідомлялося, в Івано-Франківській області за минулу добу COVID-19 лабораторно підтвердили у 926 нових випадках, одужали 476 людей, 21 особа померла. Одне щеплення від коронавірусу отримали майже 310 тисяч людей, ще понад 189 тисяч – повністю вакциновані.

В Україні за минулу добу зафіксовано 26 488 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 654, медпрацівників – 488).

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-