До Миколаєва їде заступник Ляшка через штурм родичами COVID-лікарні

До Миколаєва їде заступник Ляшка через штурм родичами COVID-лікарні

Укрінформ
Інфекційну лікарню Миколаївської області відвідає заступник міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, щоб розглянути інформацію про можливий штурм закладу громадянами з вимогою надати кисень, який, за інформацією, поширеною у соцмережі, стався вночі 5 листопада.

Про це заявив Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо ситуації в Миколаївській області - сьогодні в Миколаївську область виїжджає мій заступник, який розгляне ситуацію, що сталась в конкретній лікарні, та подивиться іншу ситуацію щодо доступності для надання меддопомоги хворим з коронавірусною хворобою", - сказав Ляшко.

При цьому він не уточнив хто саме із заступників відвідає лікарню.

Міністр додав, що урядом України з жовтня 2020 року виділено чотири субвенції на загальну суму 2 мільярди 700 мільйонів гривень, що дозволило змонтувати 160 систем централізованого постачання кисню, встановити понад 130 автономних кисневих станцій та понад 250 кріогенних газифікаторів.

Читайте також: За місяць споживання кисню в лікарнях зросло на 30% - МОЗ

"Міністерство охорони здоров'я постійно тримає на контролі ситуацію щодо стану киснепостачання у кожному регіоні, на запити обласних державних адміністрацій ми оперативно опрацьовуємо питання виділення коштів із спеціального фонду і так нещодавно урядом ми виділили додатково 107 мільйонів гривень для закупівлі кисневих станцій для Херсонської, Сумської, Черкаської, Одеської і Донецької області", - сказав Ляшко.

Також він зауважив, що прийняті Верховною Радою 4 листопада зміни до закону про державний бюджет дозволять здійснити закупівлю кисневих станцій ще орієнтовно для 130 лікарень, як альтернативні джерела киснепостачання, і ці станції будуть встановлюватися в лікарнях так званої другої хвилі лікування хворих на COVID-19 для того, щоб кожен, хто потрапить до лікарні, отримував кисень.

Читайте також: Ми запізнилися із щепленням на місяць. Але щепитися треба

Як повідомлялося, на своїй сторінці у Фейсбуці директор обласної інфекційної лікарні Миколаєва Світлана Федорова написала, що вночі 5 листопада до обласної інфекційної лікарні Миколаєва увірвалася група незнайомих людей, які зламали шлагбаум, почали вибивати двері до приймальні з погрозами персоналу і вимагали дати кисень хворому.

Фото: Фейсбук Світлани Федорової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-